BØRN OG UNGE

Hos Kirken i Hinnerup prioriterer vi undervisning og arrangementer for børn og unge højt. Vi møder børn, unge og deres familier dér hvor de er og har derfor et bredt udvalg af aktiviteter at tilbyde.

børn laver udendørs aktivitet

GRAVID SAMTALER

Med graviditeten følger mange tanker og følelser – blandt andet om at danne sin egen familie, om egen barndom, om fødslen. De følelser kan være svære at sætte ord på. Med gravidsamtaler hjælper præst Iben Albeck med at italesætte forventninger, drømme og frygt.

I et fordomsfrit rum bliver der plads til at de gravide kan sætte sig selv og sine tanker i centrum, samt lære af hinandens overvejelser.

Hver gang begynder vi med bøn og lystænding for børnene og skaber den rette stemning for refleksion. Der vil være afspændingsøvelser med fokus på vejrtrækningen og på båndet mellem mor og barn. Dernæst har vi vores samtale ud fra dagens emne.

Over fem gange vil vi holde samtalerne med hver sit emne:                                    Graviditet, det ufødte barn, dig som mor, familiedannelse og det lille barn og fødsel. 

Efter fødslen vil der også blive tilbudt en samtale.

Samtalerne vil blive afholdt i Hinnerup Sognegård kl. 16 – 17.30 – På holdet er der plads til fire gravide.

Der er løbende tilmelding, så du kan deltage når som helst i din graviditet og når som helst i forløbet – holdet er både for dig der er gravid for første gang og dig der har været det flere gange.
Tilmelding til sognepræst Iben Albeck på mail: [email protected]
Gravidsamtaler er et samarbejde mellem Søften/Foldby Sogne og Kirken i Hinnerup

BARSELSCAFÈ

Barselscafé er et frirum for mødre og fædre på barsel, hvor de kan snakke om livet som nybagte forældre.

Til hver barselscafé dykker vi ned i et oplæg eller emne, som kredser sig om de udfordringer og overvejelser, der følger med forældrerollen. Caféerne blive afholdt hhv. i I Søften og Hinnerup Sognegårde.

Programmet på dagen er:
Kl. 09.30 – 10.00  Ankomst – kaffe og kage
Kl. 10.00 – 10.05  Velkomst 
Kl. 10.05 – 10.30  Oplæg ved oplægsholder
Kl. 10.30 – 11.00  Fri snak
Kl. 11.00 – 11.25  Spørgsmål/øvelser i forlængelse af tema
Kl. 11.25 – 11.30  Afslutning 

Se kalender for dato eller download folder med datoer og beskrivelse af de enkelte barselscaféer nedenfor.

BABYSALMESANG

Kirken i Hinnerup tilbyder babysalmesang for de 0-1½ årige, hvor vi synger for børnene og bruger sansestimulering med bl.a. fagter, bevægelse, sæbebobler, rasleæg og klokkespil.

Vi har to hold – et kl. 10.00 og et kl. 11.30.

Vi synger 30 minutter, hvorefter der er mulighed for en kop kaffe/the og en hyggesnak. Der er højstole, el-kedel og mikrobølgeovn til tilberedning af mælk og mad til de små.

Det koster kr. 150,- at deltage, som betales ved tilmelding til hele forløbet.

Tilmeld dig og din baby ved at trykke på knappen “Bestil billetter her”

MUSIKALSK LEGESTUE

Kirken i Hinnerup tilbyder forældre og børn Musikalsk Legestue som er en forlængelse af vores babysalmesangstilbud, og retter sig mod børn på 1½-4 år.

Til Musikalsk Legestue synger og leger vi med alt lige fra trommer til silketørklæder, faldskærme, bolde og sæbebobler.

Et forløb strækker sig over 4 lørdage i Hinnerup Sognegård kl. 10.00 – 11.30. Vi synger 30-45 minutter, hvorefter der vil være en bolle og en juice, og en kop the/kaffe til de voksne. Det koster kr. 100,- at deltage, som betales ved tilmelding til hele forløbet.

Tilmeld dig og din baby via Place2book på: www.kirkenihinnerup.dk – ”Bestil billetter her”.

MINIKONFIRMANDER

Minikonfirmand/kirkeuge er for 3. klasserne ved Rønbækskolen og Haldum-Hinnerup skolen.

Hver dag skal børnene på en tidsrejse. Første dag til vikingetiden, hvor de lander midt i en brydningstid mellem den gamle tro, asatro og den nye tro, kristendom. Anden dag rejser børnene tilbage til den tidlige middelalder, hvor de skal være riddere for en dag. Danmark er katolsk og de skal kæmpe for Gud, konge og fædreland – og paven – i kampen mod hekse og hedninger. Sidste dag går rejsen også til middelalderen. Denne gang reformationen, hvor der igen er uenighed. Denne gang ikke mellem to forskellige religioner, men om hvordan kristendommen skal forstås. Den tyske munk, Martin Luther og Paven er uenige og Danmark skal finde ud af, hvis side de vil være på.

I løbet af de tre dage kommer børnene til at møde en masse mennesker, opleve hvordan de lever, hvordan deres samfund er og hvad de tænker og tror. Hos alle personerne er der en aktivitet, som børnene får lov til at prøve. I løbet af ugen skal de lære at kæmpe som vikinger, skrive trosbekendelsen på latin med fjer og blæk, lære at væve, danse som de adelige, synge en smædevise om den grådige biskop, trække runer hos vølven – og passer de ikke på, kan de ende i bødlens gabestok!   

Fra kl. 14.30 om onsdagen afsluttes ugen med at forældre, søskende, bedsteforældre osv. kan komme og opleve hvad børnene har lavet i løbet af ugen. Kl. 15:30 siger vi tak for en god kirkeuge med en gudstjeneste der varer ca. 30 min.

Afslutningen af kirkeugen onsdag eftermiddag er efter skoletid og kræver tilmelding, hvis I og jeres barn ønsker at deltage – benyt nedenstående knapper for tilmelding.

 

SKOLE-KIRKE SAMARBEJDE

Kirken i Hinnerup samarbejder blandt andet med områdets skoler gennem Folkekirkens Skoletjeneste i Randers og Favrskov kommune (FUSR).
I kalenderen til nedenfor kan du se tidspunkter for aftaler mellem skolerne, Kirken i Hinnerup og FUSR. Læs mere på fusr.dk

 

KONFIRMATION

I Kirken i Hinnerup har vi et stort og bredt program for vores konfirmand undervisning, klik på knappen og se vores tilbud til årets konfirmander.

 • Barselscafé Hinnerup sognegård
  27. september 2023  09:30 - 11:00

  Camilla Maria Hentze Lindstrøm - Parforholdet efter børn 

 • Gud og godnathistorier
  3. oktober 2023  17:00 - 18:30

  Tag nattøj, sut og bamse medog kom til børnegudstjeneste i sognegården.

 • Babysalmesang i Hinnerup Sognegård
  4. oktober 2023  10:00 - 11:30

 • Babysalmesang i Hinnerup Sognegård
  4. oktober 2023  11:30 - 13:00

Skip to content