Samarbejde imellem kirker

Kirken i Hinnerup og Søften/Foldby kirker er gået sammen om et projekt, der handler om at komme i kontakt med unge og oftest nytilflyttede borgere.

PRÆSTER OG MEDARBEJDERE

Vores team består af sognepræsterne: Jane Vig Fanø og Daniel Henoch Rasmussen i Søften/Foldby, Morten Krogh Nielsen, Iben Albeck og Lars Ulrich Kofoed ved Kirken i Hinnerup og Jakob Fink i både S/F og KIH.
Samt kirke- og kulturmedarbejdere Karen Damsgaard-Bruun i S/F og Trine Hilligsøe i KIH.

VELKOMSTBREVE

Vi sender velkomstbreve til nytilflyttede unge familier (med børn i alderen 0-15 år). Velkomstbrevet indeholder en generel velkomst fra kirkerne bl.a brochurer med aktuelle tilbud og aktiviteter.
Vores opgørelser viser at der er ca. 60 nytilflyttede familier hvert kvartal for hele området.

GRAVID SAMTALER

Med graviditeten følger mange tanker og følelser – blandt andet om at danne sin egen familie, om egen barndom, om fødslen. De følelser kan være svære at sætte ord på. Med gravidsamtaler hjælper præst Iben Albeck med at italesætte forventninger, drømme og frygt.

I et fordomsfrit rum bliver der plads til at de gravide kan sætte sig selv og sine tanker i centrum, samt lære af hinandens overvejelser.

Hver gang begynder vi med bøn og lystænding for børnene og skaber den rette stemning for refleksion. Der vil være afspændingsøvelser med fokus på vejrtrækningen og på båndet mellem mor og barn. Dernæst har vi vores samtale ud fra dagens emne.

Over fem gange vil vi holde samtalerne med hver sit emne:                                    Graviditet, det ufødte barn, dig som mor, familiedannelse og det lille barn og fødsel.

Efter fødslen vil der også blive tilbudt en samtale.

Samtalerne vil blive afholdt i Hinnerup Sognegård kl. 16 – 17.30 – På holdet er der plads til fire gravide.

Der er løbende tilmelding, så du kan deltage når som helst i din graviditet og når som helst i forløbet – holdet er både for dig der er gravid for første gang og dig der har været det flere gange.
Tilmelding til sognepræst Iben Albeck på mail: [email protected]
Gravidsamtaler er et samarbejde mellem Søften/Foldby Sogne og Kirken i Hinnerup

TILLYKKE MED BABY

Præsterne har formuleret et ”Tillykke”-brev, som sendes til alle nybagte forældre i området.

Brevet rammer tonen af taknemmelighed, kærlighed, glæde og håb for fremtiden, men samtidig også sårbarhed, usikkerhed og bekymring – som alle nye forældre kender til. Brevet leder hen til spørgsmål og overvejelser om dåben og giver kontaktoplysninger til kirkekontoret. Endelig vises der også billeder af kirkerne, hvis man er i tvivl om hvilken kirke, man bor i nærheden af.

DÅBSKLUB OG DÅBSJUBILÆUM

Som barn døbt i vores sogne får man en lille hilsen fra kirken, når det er ca. 1, 2, 3 og 4 år siden barnet blev døbt. Det vil typisk være et brev med en hilsen og en lille gave passende til barnets alder.
Vi håber, at en hilsen fra kirken kan sætte gang i en samtale i hjemmet om dåben og om hvem Gud er i barnets og familiens verden. Nogle familier festligholder også dåbsdagen som en ”ekstra fejring” af barnet.
Når det er ca. 5 år siden barnet blev døbt, inviteres familien til en dåbsjubilæumsgudstjeneste i den kirken, hvor barnet blev døbt.
Med den årlige hilsen til familien og invitationen til dåbsjubilæum håber vi at holde kontakten mellem familierne og kirken.

INSTITUTIONER OG DAGPLEJERE.

Alle områdets institutioner og dagplejere er glade for at komme i besøg i kirken op til jul. Fortællingen og salmerne er velkendte og et besøg i december i kirken kombineres ofte i institutioner med en forældrehygge-dag.

I foråret  inviterer vi  institutioner og dagplejere til et påske-besøg i kirken. Forud for besøget har vi besøgt institutionen og afleveret en lille pakke med en fortælling om påsken, karsefrø, der skulle såes, og forslag til at dekorere sten eller andet påskepynt til kirken.
Responsen fra institutioner og dagplejere er overordentlig positiv.

BARSELSCAFÈ

Barselscafé er et frirum for mødre og fædre på barsel, hvor de kan snakke om livet som nybagte forældre.

Her præsenteres et emne med relevans for familierne i et ”let cafémiljø”, hvor der er plads til at amme, skifte ble og lade babyerne lege på gulvet.
Caféerne blive afholdt hhv. i I Søften og Hinnerup Sognegårde.

Programmet på dagen er:
Kl. 09.30 – 10.00  Ankomst – kaffe og kage
Kl. 10.00 – 10.05  Velkomst
Kl. 10.05 – 10.30  Oplæg ved oplægsholder
Kl. 10.30 – 11.00  Fri snak
Kl. 11.00 – 11.25  Spørgsmål/øvelser i forlængelse af tema
Kl. 11.25 – 11.30  Afslutning

Se kalender for dato eller download folder med datoer og beskrivelse af de enkelte barselscaféer her på siden aktiviteter – børn/unge.

SOMMERKIRKE

Er et velbesøgt tilbud for børn i aldersgruppen 8-12 år.
Sommerkirke er placeret i en af de første uger af ferien.
Harry Potter er valgt som tema for sommerkirken da vi ved at det interesserer mange i målgruppen, og endelig så er det muligt at knytte oplevelser og samtaler i kirken til det magiske univers i Harry Potter.

KONFIRMANDER OG UNGDOMSGUDSTJENESTER

Søften/Foldby og Kirken i Hinnerup samarbejder omkring konfirmander og ungdomsgudstjenester.
Ved ungdomsgudstjenester i årene 21-23 har der været et samarbejde på tværs af de to pastorater og der har været deltagere fra alle områdets skoler: Præstemarksskolen, Friskolen i Foldby-Norring, Haldum-Hinnerup Skolen og Rønbækskolen.
Det har betyder fyldte kirker og god søgning til en ”søndag kl. 17-gudstjeneste” for konfirmander.
Gudstjenesterne har været henlagt til både Søften, Foldby, Haldum og Grundfør Kirke.

Friluftsgudstjenester

Vi  afholder to årlige friluftsgudstjenester for hele menigheden, hvor der er børnevenlige aktiviteter. Det sker fast 2. pinsedag i Søften/Foldby og den første søndag i september i Kirken i Hinnerup.

• Kravlesalmesang i Hinnerup Sognegård
    25. april 2024  09:30 - 10:30