KONFIRMATION

Konfirmationen er det ritual i kirken, som markerer overgangen mellem barndom og ungdom. Konfirmation betyder, at Gud bekræfter det løfte om at være med dig, som han gav dig, da du blev døbt.

Som døbt får du lov til selv at tage stilling til din dåb, når du er på vejen mod at blive voksen. Ved konfirmation bekræfter Gud sit ja til dig og siger, at han holder, hvad han lovede til din dåb. Som konfirmand gentager du dåbens ja med dit ja til den kristne tro og bliver velsignet.

SMS SERVICE

Få en sms før hver undervisningsgang (klik på klassen for tilmelding):

• Konfirmandundervisning, K3 RØ-B i sognegården
    25. oktober 2021  13:15 - 15:15

• Konfirmandundervisning, K3 RØ-B i sognegården
    25. oktober 2021  13:15 - 15:15

• Konfirmandundervisning, K3 HH-B i sognegården
    26. oktober 2021  13:00 - 15:00

• Konfirmandundervisning, K3 HH-B i sognegården
    26. oktober 2021  13:00 - 15:00

PROGRAMMET

Download programmet til konfirmandforløbet 2021/2022

TILMELDNING

Tilmelding til det næste  konfirmandforløbet
2021/2022

BOOK BILLETTER

Tilmeld dig til løbende konfirmandaktiviteter og begivenheder

KONFIRMATIONS-FORBEREDELSEN BESTÅR AF FØLGENDE

Undervisning med klassen

Klasseundervisning foregår i Hinnerup Sognegård efter skoletid for hver klasse (sidste gang dog i kirken). Hver konfirmand skal deltage alle otte gange.

Filmaftener
Der er i alt 8 filmaftener og hver konfirmand skal deltage mindst fire gange. Der er 4 filmaftener i efterårssæsonen og 4 i forårs. De ligger indenfor en måned, og er på 4 forskellige ugedage. Filmaftenerne foregår i Hinnerup Sognegård på tværs af klasser/skoler. Hver filmaften består af en introduktion til filmen, filmvisning samt løsning af opgaver efter filmen. Vi serverer popcorn og sodavand, og konfirmanderne må også gerne selv have slik med.

Vi begynder kl. 18.30 og slutter senest 21.30.

Temaundervisning om lørdagen
Der udbydes temaundervisning 10 lørdage. Konfirmanderne skal deltage to gange, men vælger selv hvilke. Undervisningen forgår fra 9.00 til senest kl. 15.00. Vær opmærksom på mødestedet, der enten kan være i Hinnerup Sognegård eller på kirkekontoret. Kirken søger for frokost hver gang! Vær også opmærksom på, at nogle af lørdagene har et maksimalt deltagerantal. Der meldes til efter først-til-mølle princippet.

Deltagelse i sogneindsamlingen
Søndag d. 14. marts 2021 kl. 12-16. Alle konfirmander – meget gerne med forældrenes hjælp – skal deltage i Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp.

Læs mere om sogneindsamlingen her

Deltagelse i gudstjenester

Hver konfirmand skal deltage i vores gudstjenester mindst 12 gange i løbet af forberedelsen. Hvis konfirmanden kommer sammen med en forælder tæller gudstjenesten 1,5. I løbet af året holder vi 8 særlige gudstjenester, som er rettet mod unge.

Aktiviteter i samarbejde med skolerne

Vi har planlagt en udflugt i samarbejde med skolerne.
· En tur til Ribe med fokus på vikingetiden, overgangen til kristendommen og reformationen.
Udflugten foregår i skoletiden og er almindelig undervisningstid.

Konfirmationerne

Konfirmationer følger denne regel for begge skoler, og datoen ligger fast fra slutningen af 3. klasse.:
Special klasse – sidste lørdag i april kl. 11.00
A klasser – 1. lørdag i maj kl. 11.00
B klasser – 2. lørdag i maj kl. 11.00
C klasser – 3. lørdag i maj kl. 11.00
Haldum Hinnerup Skolen konfirmeres i Haldum Kirke og Rønbækskolen konfirmeres i Grundfør Kirke.

MÅNEDLIGT NYHEDSBREV

KONFIRMAND NYHEDSBREV